Sinikka Paulasuo: Matkan varrelta // Sovintolan galleriassa 4.5.–2.6.2024

Toukokuussa Sovintolan galleriassa nähdään Sinikka Paulasuon taidetta vuosikymmenten varrelta. Näyttelyssä on esillä grafiikkaa, maalauksia ja keramiikkaa.

Sinikka Paulasuo on lähtöisin Säämingistä, Haapalan kylästä, joka samoin kuin koko Säämingin kunta liitettiin myöhemmin Savonlinnan kaupunkiin. Maaseutu ja luonto ovat aina olleet lähellä Paulasuon sydäntä, ja luontoaihe näkyy myös paljolti hänen teoksissaan, varsinkin grafiikassa.

Opiskelu vei kuitenkin Paulasuon tien Helsinkiin, mistä löytyi myös elämänmittainen työpaikka lentoyhtiö Finnairilta. Siellä toimii Finnairin Taiteilijat -niminen kerho, jonka toiminnassa Paulasuo oli aktiivisesti mukana vuosikymmenten ajan ja toimi kerhon puheenjohtajanakin 10 vuotta. Kerho on osallistunut Euroopan lentoyhtiöiden kerhojen välisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin ympäri Eurooppaa. Finnairin Taiteilijat järjestää vuosittain näyttelyn Euroopan Unionin Helsingin-toimipisteen Eurooppa-salissa.

Sinikka Paulasuon taideharrastus alkoi jo nuoruudessa ja on jatkunut tähän päivään asti. Taiteen parista Paulasuo on löytänyt upeita opettajia ja paljon hyviä ystäviä. Opintomatkoja hän on tehnyt mm. Maltalle, Italiaan, Espanjaan ja Ranskaan. Ulkomaanmatkoilla tärkeitä kohteita ovat olleet taidemuseot ja galleriat. Varsinkin italialainen kulttuuri on tullut Paulasuolle läheiseksi.

Itä-Suomi, sen luonto Saimaan saarineen istuu syvällä Sinikka Paulasuon sydämessä. Taiteilija kertoo, ”kuinka mahtava kokemus onkaan, kun olen lapsuuskotini pihalla tai mökillämme Ikoinniemellä, ja käki kukkuu ensimmäisen kerran. Silloin tietää kesän tulleen.”

Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 4.5. klo 11–13, lämpimästi tervetuloa!

Sovintolan galleria on avoinna lauantaisin klo 10–14 ja sunnuntaisin klo 12–15 osoitteessa Pyhäjärventie 8, Kesälahti.