Kesälahden kulttuuriseuran tapahtumia

Puutarhan kukat ja linnut -taidekurssi // Sovintolassa 9.–10.6.2024

Kesän 2024 taiteilijamme, kuvataiteilija, TaM Tero Annanolli pitää Sovintolassa taidekurssin näyttelynsä avajaisten yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa!

Tule ammentamaan kesän luovuudesta ja luonnonvoimasta! Saat kurssilta lisää inspiraatiota maalaamiseen ja piirtämiseen. Asiantuntevassa ohjauksessa löydät rohkeutta ja työkaluja henkilökohtaisen maalaustyylin ja ilmaisutavan kehittämiseen. Taidekurssilla tutustumme kukkien ja lintujen maalaamiseen. Saat vinkit värien sekoittamiseen. Kurssilla saat henkilökohtaista, yksilöityä ohjausta.

Taidekurssi sopii aloittelijalle, tauon jälkeen luovaa prosessia aloittelevalle tai pidemmälle ehtineelle. Tutustumme vesiohenteisiin väreihin akryyliin ja pullotussiin. Työskentelemme paperi-, pahvi- ja kangaspohjille.

Tarvitset kurssille mukaan seuraavat tarvikkeet:

 • Maalauslevyn
 • Kenttämaalaustelineen
 • Retkijakkaran
 • Akvarellipaperia
 • Erikokoisia maalauspohjia
 • Oman valinnan mukaan: värillistä permanentti-akryylipullotussia, akryylivärejä, akvarellia
 • Erilaisia luonnosteluvälineitä ja luonnoskirjan
 • Väripaletin
 • Vesipullon, sumutepullon

 

Voit myös hankkia opettajalta erillisen materiaalipaketin. Materiaalipaketin hinta ja muut tarvittavat tiedot siihen liittyen päivittyvät tälle sivulle pian.

Taidekurssin hinta on 60 / 40 euroa, hinta sisältää opetuksen. Alennushinta koskee lapsia alle 18 v. sekä opiskelijoita. Ruokailut ja mahdollinen majoittuminen kurssin ajaksi on omakustanteista. Kurssille on mahdollista osallistua myös vain toisena päivänä. Yhden päivän hinta on 40 / 25 euroa.

Kurssi järjestetään Kesälahdella Sovintolassa (Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti). Kauniilla säällä ollaan ulkona Sovintolan puutarhassa, huonon sään sattuessa maalataan sisätiloissa.

Kurssin aikataulu:

 • Sunnuntai 9.6. klo 10–17, lounastauko klo 12–13
 • Maanantai 10.6. klo 9–16, lounastauko klo 11–12

 

Ilmoittaudu kurssille 30.5.2024 mennessä. Kurssille mahtuu enintään 10 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneiden määrän jäädessä alle kuuteen henkilöön kurssia ei järjestetä.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen airiturunen@live.com. Mainitse viestissä nimesi ja puhelinnumerosi. Jos voit osallistua vain yhtenä päivänä, ilmoita, kumpaan päivään osallistut. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös, mikäli haluat hankkia materiaalipaketin opettajalta.

Lisätietoja kurssista saat ottamalla yhteyttä Airi Turuseen sähköpostitse tai puhelimitse airiturunen@live.com / 040 581 4010.

Tutustu kurssin opettajaan Tero Annanolliin osoitteessa annanolli.com.

Tiistaina 18.6.2024 klo 18 Sovintolan galleriassa // Osiris-teatteri: Kesäjuhlat-tanssiteatteriesitys

Esitys tihkuu kesätanssien tunnelmaa; vapauden huumaa, kaihoa ja muistojen virtaa, harmonikkamusiikkia, tunteikasta tanssia ja yhteislaulua. Esityksen kesto on noin 30-40 minuuttia.
 
Esiintyjät:
Riikka Siirala, tanssi ja laulu
Mari Kätkä, harmonikka ja laulu
Koreografia: Riikka Siirala
Musiikki: Mari Kätkä
Valokuvat: Ahmed Alalousi
 
Vapaa pääsy, kahvitarjoilu
 
 • Tapahtumapaikka: Sovintolan galleria, Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti

Tiistaina 25.6. klo 13 Kotiseutumuseon Savutuvassa // Kirjailija Juha Pohjosen historialuento

Historiantutkija Juha Pohjonen on kirjoittanut Rajavartiolaitoksesta ja siihen liittyvistä henkilöistä ja tapahtumista useita tietokirjoja. Hän oli tänä keväänä asiantuntijana Ylen dokumenttisarjassa Erittäin salainen – Vakoilua Suomessa.
Pohjonen luennoi Kesälahden kotiseutumuseon savutuvassa aiheesta Sentään jotain rajaa. Suomen ja Neuvostoliiton rajankäynnin voitot ja tappiot keväällä 1940. Uuden valtionrajan merkitseminen maastoon poikkesi välillä siitä, mitä se oli paperilla, eikä ihmishenkien menetyksiltäkään säästytty.
 
Vapaa pääsy.
 
Museoalueen kahvila keittolounaineen on avoinna klo 11-16
 
Järjestää Kesälahden kulttuuriseuran kirjallisuusjaosto yhteistyössä Kesälahti-Seuran kanssa
 
 • Tapahtumapaikka: Kotiseutumuseon Savutupa, Kirkkotie 9, 59800 Kesälahti

Tiistaina 25.6. klo 18 Sovintolassa // Merja Mononen Sovintolan iltakahveilla kertomassa esikoisromaanistaan

Sukututkimuksen harrastaminen vei Merjan kirjoittamaan tarinan 1800-luvun alun Porvooseen syntyneiden Annan ja Johanin elämästä. Iltakahvilla Merja kertoo kirjansa synnysta: todesta tarinaksi.

Vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Sovintola yhdistys ja Kesälahden kulttuuriseura.

 • Tapahtumapaikka: Sovintola, Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti

Tiistaina 2.7.2024 Kesälahti-päivä Sovintolan pihalla ja puutarhassa klo 14–19.30

Sovintolan toimijat Sovintola yhdistys, Kesälahden kulttuuriseura ja Pro Kesälahti yhdessä Kesälahti Seuran kanssa kutsuvat kaikki viettämään kesäistä Kesälahti-päivää Sovintolaan!

Ohjelmassa paikalliset taitajat, Pikku Pelimannit, Penttilän kolmoset -musiikkiteatteri-iloittelussa laulua, tanssia ja absurdeja tarinoita, Taitobussi ja työnäytöksiä, The Selmers – perinteistä rautalankamusiikkia, leijan lennätystä, keppihevosrata, myyntitori, makeita ja suolaisia herkkuja.

 • Tapahtumapaikka: Sovintola, Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti

Keskiviikkona 10.7.2024 Sovintolassa // Suuri Maalaustapahtuma (kellonajat vahvistuvat myöhemmin)

Osallistumme valtakunnalliseen Suureen Maalaustapahtumaan, jota vietetään taiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä, kuvataiteen päivänä 10.7. ympäri Suomea.

Tule kanssamme maalaamaan Sovintolaan! Tapahtuma on maksuton ja avoin ihan kaikille. Välineitä saa lainaan, tai voit tuoda omasi. Tapahtumassa ohjaajana toimii taiteilija Ahti Pitkänen.

Valtakunnallista tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry SAy.

 • Tapahtumapaikka: Sovintola, Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti

KULTTUURITAPAHTUMIA KESÄLAHDELLA

Alla olevasta taulukosta näet tietoja Kesälahden kulttuuritapahtumista, joita paikalliset toimijat järjestävät. Jokainen toimija päivittää itse omia tapahtumiaan taulukkoon, eikä Kesälahden kulttuuriseura vastaa mahdollisista muutoksista muiden toimijoiden tapahtumia koskien. Suosittelemme myös tutustumaan Pohjois-Karjalan ja Visit Savonlinnan tapahtumakalentereihin.