Kuva, tarinan kaveri – lastenkirjojen kuvittajat Sovintolassa 23.4.–29.5.2022

Kesälahden kulttuuriseura kutsui vuoden 2022 kevätnäyttelyn taiteilijoiksi viisi lastenkirjojen kuvittajaa: Ninka Reitun, Johanna Lumpeen, Olga Veselovskayan, Elina Vannisen ja Anu Turusen. Näyttely oli harvinaislaatuinen, sillä kirjojen kuvitukseksi tarkoitettuja originaalivedoksia on harvoin nähtävillä gallerioissa.

Näyttelyyn kävi tutustumassa viikonloppuvieraiden lisäksi useita koululuokkia ja päiväkotiryhmiä Kesälahdelta ja Kiteeltä sekä erilaisia harrastus- ja yhdistysryhmiä.

Näyttely huipentui NKS-yhdistyksen järjestämään Kirjakarnevaaliin lauantaina 28.5.2022, jolloin Sovintolan galleria täyttyi huikeista esityksistä ja kirjallisuuden ystävistä.

Sovintolan Lintuviikot 13.11.2021–28.2.2022

Lintuharrastaja Kimmo Martiskaisen kokoama Sovintolan Lintuviikkojen näyttely syntyi yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa. Mukana oli Kesälahden kulttuuriseuran lisäksi mm. Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys ry ja Keski-Karjalan luonto ry. Näyttelyesineitä saatiin lainaan yksityishenkilöiltä, kouluilta ja Itä-Suomen yliopistolta.

Alun perin jouluun 2021 saakka jatkuvaksi suunniteltu Lintuviikot osoittautui niin suosituksi, että sitä päätettiin jatkaa kahteen otteeseen, ja näyttely jatkuikin lopulta vielä helmikuun 2022 loppuun asti.

Tavanomaisten lauantai- ja sunnuntaipäivien aukiolojen lisäksi näyttelyyn kävi tutustumassa lukuisia vierasryhmiä, ja näyttelyn kokonaiskävijämäärä nousi reilusti yli 1000 kävijään.